Frytkowa sałatka

Frytkowa sałatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,7 kg
  • boczek

    0,5 kg
  • seler naciowy

    4 szt
  • jajko

    3 szt
  • ogórki konserwowe

    6 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • majonez

    do smaku
  • keczup pikantny

    do smaku
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Frytkowa sałatka

Ziemniaki obrać ze skórki, wypłukać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć jak na frytki i wystudzić
Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na skwarki ( im chudszy boczek tym lepiej ) i też wystudzić.
Jajka ugotować, wystudzić i pokroić w kostkę.
Ogórki też pokroić w kostkę.
Kukurydzę odcedzić.
Wszystkie składniki wymieszać razem dokładając majonez i keczup i doprawić do smaku.

Sałatka jest najlepsza na drugi dzień, gdy wszystkie składniki przejdą smakiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

IwonaKa 15.09.2015 11:21
takiej jeszcze nie jadłam
Kuchareczka2 05.09.2013 19:10
ciekawy przepis
Andzia1977
Andzia1977 30.11.2012 00:29
super
Andzia1977
Andzia1977 30.11.2012 00:29
super
Kate131 12.05.2012 07:39
fajna
ilka_86 22.04.2012 09:35
na pewno smaczne
Chojłówna 27.03.2012 18:43
no ciekawe
Małgorzata106 14.03.2012 14:25
ciekawy pomysł
Sylwia56
Sylwia56 07.02.2012 14:43
o ciekawe
Andzia1977
Andzia1977 02.01.2012 22:11
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat