Frytki z rybą w panierce + surówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 dużych
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • filet z mintaja

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 szczypta
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić na frytki, wypłukać - jak ociekną dać na rozgrzany olej. Rybę wypłukać - w tym czasie rozbic jajko, posmarować rybę dodać przyprawy i smażyć na wolnym ogniu. Rybę i frytki podajemy z surówkami własnej roboty - ja tutaj kupiłam. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
daria899 10.08.2011 18:17
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat