Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z piekarnika z panierowanym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frytki

ziemniaki 8-10
oliwa 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

ser panierowany

ser żółty 4 plastry
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa do smażenia

Porada

Pod koniec pieczenia frytek można zmienić opcję piekarnika na turbo grill (jeśli ktoś posiada), szybciej się zrumienią. Danie wyśmienicie smakuje z sosem tzatziki, którego przepis znajdziecie u mnie

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z piekarnika z panierowanym serem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Polewamy oliwą i oprószamy solą morską
Krok 1 - Frytki z piekarnika z panierowanym serem foto
2
Frytki wykładamy na blachę z piekarnika posmarowaną oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy około godziny w zależności od grubości frytek
Krok 2 - Frytki z piekarnika z panierowanym serem foto
3
Ser kroimy na dość grube plastry
Krok 3 - Frytki z piekarnika z panierowanym serem foto
4
Panierujemy plastry sera w jajku i bułce tartej po dwa razy. Jajko-bułka i znów jajko-bułka
Krok 4 - Frytki z piekarnika z panierowanym serem foto
5
Smażymy ser na niewielkim ogniu, tak żeby ser się nie przypalił. Ser będzie gotowy, jeśli będzie miękki po naciśnięciu.
Krok 5 - Frytki z piekarnika z panierowanym serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 13.06.2015 17:51
gouda w panierce...uwielbiam! do tego frytki pycha....
w mojej kuchni 29.03.2015 04:10
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak