Frytki z kalarepy

Frytki z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Pyszne, aromatyczna i zdrowe frytki. Z dodatkiem ziół smakują rewelacyjnie.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kalarepka młoda

    4 sztuki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    5 szczypt
  • pieprz

    5 szczypt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę obrać, pokroić na słupki i wymieszać z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli i pieprzu. Kalarepę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20- 30 minut w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu mieszając frytki.

Krystyna32
Im grubsze frytki tym dłużej trzeba je piec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat