Frytki z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    35 dag Hokkaido
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    6 łyżek
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

    łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię pokroić w słupki, cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę wymieszać z dynią i odstawić na 2 godziny. Mąkę wymieszać dokładnie z przyprawami i obtoczyć frytki. Smażyć na rozgrzanym oleju do przyrumienia. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 22.09.2017 07:35
Fajny dodatek do obiadu. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat