Frytki z batatów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    2 szt średniej wielkości
  • oliwa

    50 ml
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bataty myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w słupki, przekładamy do miski.
Następnie dodajemy oliwę, sól i pieprz, dokładnie mieszamy.
Na wyłożoną papierem do pieczenia, blachę, układamy frytki.
Pieczemy 15-20 min w temperaturze 200°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 22.04.2017 15:53
pyszna przekąska :)
bertpvd 22.04.2017 12:05
Smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat