Frytki z batatów

Frytki z batatów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    2 szt średniej wielkości
  • oliwa

    50 ml
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Frytki z batatów

Bataty myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w słupki, przekładamy do miski.
Następnie dodajemy oliwę, sól i pieprz, dokładnie mieszamy.
Na wyłożoną papierem do pieczenia, blachę, układamy frytki.
Pieczemy 15-20 min w temperaturze 200°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ania321 22.04.2017 15:53
pyszna przekąska :)
bertpvd 22.04.2017 12:05
Smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat