Frytki z batatów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    1 kg
  • tymianek

  • majeranek

  • Czosnek suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bataty obieramy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w słupki jak frytki i wrzucamy do miski. Wsypujemy przyprawy według uznania, wlewamy olej i dokładnie mieszamy.

2. Pieczemy na blaszce wyłożonej folią aluminiową przez ok 40-45 min. w 200 stopniach. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 11.04.2016 09:51
świetne frytki
Jolcia_90 28.11.2015 23:27
Pięknie przyrumienione i doprawione, z batatów nie robiłam jeszcze frytek :)
jola91 28.11.2015 21:55
Takich frytek jeszcze nie robiłam, koniecznie muszę zrobić ;)
Babeczka35 28.11.2015 18:22
Apetyczne frytki:)
misia123410 28.11.2015 18:03
muszę spróbować
Adamorek 28.11.2015 15:58
polecam są pycha
Lis 28.11.2015 15:25
Super takie frytki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat