Frytki z batatów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    50 dkg
  • sól

  • Bazylia suszona Prymat

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Batata obieramy ze skóry i kroimy w słupki lub łódki. Posypujemy szczyptą soli, pieprzu i bazylią, polewamy olejem i mieszamy. Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do ok 160 st C 30-40 min. Najlepiej się takie frytki sprawdzają jako przekąska

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mitek111 03.02.2014 17:34
ciekawe czy dobre
Patriszja 03.02.2014 17:14
mmm smaczne to :)
Jusiaa 03.02.2014 17:01
Smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat