Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z batatów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

batat 50 dkg
sól
Bazylia suszona Prymat
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z batatów

Batata obieramy ze skóry i kroimy w słupki lub łódki. Posypujemy szczyptą soli, pieprzu i bazylią, polewamy olejem i mieszamy. Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do ok 160 st C 30-40 min. Najlepiej się takie frytki sprawdzają jako przekąska

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 03.02.2014 17:34
ciekawe czy dobre
Patriszja
Patriszja 03.02.2014 17:14
mmm smaczne to :)
Jusiaa 03.02.2014 17:01
Smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak