Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki parówkowo-cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
parówka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
soli 1 szczypta
frytki 250 ml
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki parówkowo-cebulowe

Frytki parówkowo-cebulowe - PRZYGOTOWANIE:

Surowe ziemniaki obrałam ,umyłam i pokroiłam na wąskie paski. Wrzuciłam na rozgrzany olej na patelni.Lekko posoliłam do smaku.W między czasie obrałam cebulę i pokroiłam na drobno.Zeszkliłam na osobnej patelni z dodatkiem mniejszej ilości tłuszczu. Na tym samym tłuszczu podsmażyłam obraną i pokrojoną w plasterki parówkę. Całość wymieszałam z frytkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak