Przepis i sposób przygotowania na: Frytki, mięso mielone i kukurydza... mini Sharma
W głebokim garnku podgrzej olej i zanurz w nim frytki. Smaz dopóki nie nabiora złotego
koloru.
Na patelnie wlej odrobine oleju i podsmaz mieso. Rozdziel widelcem podczas
smazenia na drobne kawałeczki. Dodaj pokrojone w kostke cebule, czosnek i zielona
papryke. Po kilku minutach dolej dwie szklanki wody i dus wszystko pod przykryciem ok. 15
minut. Nastepnie wsyp odsaczona kukurydze i pomidory z puszki (jesli chcesz uzyc swiezych,
to obierz je ze skórki i pokrój w kostke (2 sztuki)). Wszystko wymieszaj i dodaj przypraw –
wybierz te które lubisz najbardziej (zioła prowansalskie, majeranek, suszony koperek, pieprz,
sól, ostra i słodka papryka).
Gotowe frytki z miesem połóz na talerzu. Smacznego.