Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki, mięso mielone i kukurydza... mini Sharma

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki wg gustu
olej do smażenia na frytki
mielone mięso 0,45 kg
kukurydza 1 puszka
zielona papryka (świeża) 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 2 ząbek
cebula 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki, mięso mielone i kukurydza... mini Sharma

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w paski lub półksiezyce (ew. kup gotowe mrozone).
W głebokim garnku podgrzej olej i zanurz w nim frytki. Smaz dopóki nie nabiora złotego
koloru.
Na patelnie wlej odrobine oleju i podsmaz mieso. Rozdziel widelcem podczas
smazenia na drobne kawałeczki. Dodaj pokrojone w kostke cebule, czosnek i zielona
papryke. Po kilku minutach dolej dwie szklanki wody i dus wszystko pod przykryciem ok. 15
minut. Nastepnie wsyp odsaczona kukurydze i pomidory z puszki (jesli chcesz uzyc swiezych,
to obierz je ze skórki i pokrój w kostke (2 sztuki)). Wszystko wymieszaj i dodaj przypraw –
wybierz te które lubisz najbardziej (zioła prowansalskie, majeranek, suszony koperek, pieprz,
sól, ostra i słodka papryka).
Gotowe frytki z miesem połóz na talerzu. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 08.11.2012 15:34
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak