Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki jak za czasów kiedy nie liczyło się kalorii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki jak za czasów kiedy nie liczyło się kalorii

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy. Wkładamy do garnka na gorący olej. Po usmażeniu układam jednak na papierowej serwetce aby nieco odsączyć tę bombę kaloryczną :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 16.05.2015 23:50
o fajne frytki
Gracer 27.06.2014 23:02
Ha! te czasy dawno za nami ale ja zawsze takie jadam warte grzechu
Aannkaa82 27.06.2014 21:22
Oj gdzie te czasy kiedy nie liczyłam kalorii :)), był czas kiedy nawet nie myślałam o frytkach, ale ostatnio znów wróciły do łask. Lubie bardzo - niestety :)
agnieszka214 27.06.2014 20:42
lubie takie
Paolcia 27.06.2014 20:15
najlepsze są na smalcu alebo na oleju ze smalcem :) dodawało się jeszcze troszke cukru aby nabrały brązowego koloru i były bardziej chrupiące :)
Aleksandra/Olcia 27.06.2014 19:42
ojjj pamiętam gryce frytki z oleju które robiła moja babcia. były pyszne,idealne, smażyła w garnku i wyciągała wielką łychą cedzakową.... byłam dzieckiem i nie patrzyłam na kcal to były czasy........
as28 27.06.2014 19:33
mniam mniam
halinah 27.06.2014 17:53
ja kalorii nie liczę ale mimo wszystko robię frytki w piekarniku, nie na głębokim oleju. W piekarniku wystarczy pędzelkiem z olejem po nich przejechać :) Wychodzą pyszne i zdrowsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak