Frytki drobiowe:))

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
  • wino białe

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżka
  • olej roślinny

    1 łyżka
  • olej sojowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet przekroić wzdłuż na 2-3 płaty. Każdą część pokroić wzdłuż na paski.
Skropić olejem i winem. Przyprawić w/w przyprawami do smaku.
Przykryć i odstawić do lodówki na 1 godzinkę.
Następnie usmażyć na rozgrzanym masełku z olejem.
Podać z ulubionym sosem i ogórkiem również pokrojonym w cienkie paski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 10.06.2017 10:55
świetny pomysł
gusia1000 04.03.2014 00:24
Warto tak robić.
margaret 21.02.2014 10:50
to coś dla mnie:)
adelajda 21.02.2014 08:12
fajne frytki :)
Czarnula87 20.02.2014 18:31
pyszna przekąska
patryska76 20.02.2014 14:08
Ciekawy przepis ;-)
Triss 20.02.2014 13:37
takie frytki to bym mogła jeść ciągle. jeszcze jakiś sos tatarski i pycha. ;)
gibli 20.02.2014 13:29
świetny pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat