Frytki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2
  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy olej. Myjemy i kroimy ziemniaki , nastepnie osuszamy.
Wrzucamy na rozgrzany olej. Gdy bedą gotowe wyciagamy na ręczniki papierowe (obciekły z oleju) przerzucamy do miski.
Solimy i polewamy ketchupem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 18.12.2010 14:16
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat