frykadelki z zapiekanym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500g
  • śmietana

    150ml
  • gałka muszkatołowa starta

    szczypta
  • sól

  • pieprz

  • szpinak

    300g
  • masło

    3łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso mielone mieszamy z żółtkeim śmietana i przyprawami. Formujemy 4 plaskie kotlety.
Szpinak ugotowac do miekkosci w lekko osolonej wodzie.
Mieso smażymy na mocno rozgrzanym oleju z 2 stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypac szpinakiem i na kżdy kotlet położyć paster sera. Naczynie wstawic do rozgrzanego piekarnika, aby ser sie roztopił.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat