Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki śledziowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 750 g (świeże)
ziemniaki ugotowane 200 g
bulion rybny 1/2 l
sól 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyzki (pełne)
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki śledziowe

Śledzie dokładnie oczyściłem, usunąłem ości i odfiletowałem. Umyłem, osuszyłem, dwukrotnie zmiksowałem, za drugim razem dodałem ugotowane ziemniaki.
Do masy dodałem mąkę ziemniaczaną i bulion, posoliłem, wymieszałem.
Uformowałem podłużne frykadelki, usmażyłem z obu stron na gorącym tłuszczu.
Podałem posypane krążkami smażonej cebuli. Polałem stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.07.2016 18:35
Fajny pomysł.
Anna169Hosz 15.07.2016 12:12
Bardzo smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak