Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki drobiowe z kapustą włoską

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 podwójne
jaja 2 sztuki
bułka namoczona w mleku 1 sztuk
sól
pieprz
kapusta włoska 10-15 dag
masło 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki drobiowe z kapustą włoską

WYKONANIE:

Kapustę siekamy i gotujemy. Mięsko mielimy, dodajemy rozpuszczone masełko, bułkę odciśniętą z mleka, jaja, sól i pieprz. Wyrabiamy formujemy placki i nakładamy kapustę doprawiona solą, sokiem z cytryny i cukrem,odciśniętą i formujemy frykadelki. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy w większej ilości tłuszczu na złoty kolor.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 10.12.2013 22:33
znakomite frykadelki
fotoviderek 08.12.2013 12:03
Pyszności na talerzu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak