Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki drobiowe nadziewane żółtym serem w sosie grzybowym...

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia
sos grzybowy 2 opakowania
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki drobiowe nadziewane żółtym serem w sosie grzybowym...

Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy jajka, bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą. Cebulę obieramy, ścieramy na tartce. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kucharkiem i lubczykiem.Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Żółty ser kroimy w podłużne paski. Z mięsa mielonego formujemy placuszki i zawijamy wnie zółty ser. Formujemy podłużne frykadelki. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przygotowujemy sos grzybowy ,według przepisu podanego na opakowaniu. Frykadelki podajemy polane sosem , z różnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 15.11.2012 22:38
ale danko
angelika14 15.11.2012 22:03
świetnie smakują
Fiffi 15.11.2012 21:54
apetycznie wyglądają
Rafał10 15.11.2012 21:35
DOBRY OBIADEK MNIAMCI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak