frykadelki

frykadelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    0,5 kg
  • jaja

    2 szt
  • ser żółty

    20 dag
  • śmietanka 12-procentowa

    1 szklanka
  • białe wino

    0,5 szklanki
  • mąka

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę należy zemleć w maszynce , dodajemy jaja i starty ser a następnie przyprawiamy do smaku. Formujemy kulki wielkości wiśni i oprószamy w mące. Na rozgrzanej patelni zarumieniamy kuleczki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wymieszaną śmietanką z winem. Zapiekamy w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota37

19.11.2012 08:38
smaczne

kanu83

25.01.2011 16:02
MNiam:)

kanu83

25.01.2011 16:02
MNiam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat