Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frykadelki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5 kg
jaja 2 szt
ser żółty 20 dag
śmietanka 12-procentowa 1 szklanka
białe wino 0,5 szklanki
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: frykadelki

Polędwicę należy zemleć w maszynce , dodajemy jaja i starty ser a następnie przyprawiamy do smaku. Formujemy kulki wielkości wiśni i oprószamy w mące. Na rozgrzanej patelni zarumieniamy kuleczki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wymieszaną śmietanką z winem. Zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 19.11.2012 08:38
smaczne
kanu83 25.01.2011 16:02
MNiam:)
kanu83 25.01.2011 16:02
MNiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak