Frykadele z serem

Frykadele z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięs mielone

    40 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • gałka muszkatołowa Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • żółty ser starty

    15 ostry
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Frykadele z serem

Z mięsa, sera, 1 jajka i przypraw wyrobić jednolitą masę. Formować z niej małe kotlety, obtaczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką sezonową

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

pacpaw 09.05.2011 21:29
uwielbiam
AgaS10 16.02.2011 06:47
fajne:)
szajba2 04.01.2011 14:56
lubię
MAŁGORZATA108 18.07.2010 16:16
Dobry pomysł na niespodziankę dla gości na imieninach.
Barbara55 12.07.2010 13:40
do obiady jak znalazł
Mariposas 27.06.2010 22:53
Trochę inne mielone , fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat