Frykadele z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięs mielone

    40 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • gałka muszkatołowa Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • żółty ser starty

    15 ostry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa, sera, 1 jajka i przypraw wyrobić jednolitą masę. Formować z niej małe kotlety, obtaczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką sezonową

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 09.05.2011 21:29
uwielbiam
AgaS10 16.02.2011 06:47
fajne:)
szajba2 04.01.2011 14:56
lubię
MAŁGORZATA108 18.07.2010 16:16
Dobry pomysł na niespodziankę dla gości na imieninach.
Barbara55 12.07.2010 13:40
do obiady jak znalazł
Mariposas 27.06.2010 22:53
Trochę inne mielone , fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat