Frykadele z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    40 dag
  • startego ostrego żółtego sera

    15 dag
  • jajka

    2 szt
  • suszonej natki pietruszki Prymat

    1 łyżka
  • płaska gałki muszkatołowej Prymat

    1 łyżeczka
  • bułki tartej Prymat

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa, sera, 1 jajka i przypraw wyrobić jednolitą masę. Formować z niej małe kotlety,
obtaczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać
z ziemniakami i surówką sezonową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (157)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 26.12.2012 06:54
lubię
eewelina 14.07.2012 01:05
fajne
Emilia21 24.01.2012 14:33
mmmm
Emilia21 24.01.2012 14:33
mmmm
novita26 14.01.2012 11:58
mniam mniam
Ewaaa 13.01.2012 11:17
A ja miałam nadzieję, że to jakieś ciasteczka czekoladowe :D nie wiedziałam co to są frykadele, ale przepis zachęca do zrobienia :)
zielonamorelka 27.12.2011 22:58
nazwa mi znana ale nigdy nie jadlam kiedys bedzie trzeba wyprobowac
Ewa/kalapurtka 27.12.2011 14:24
ciekawe
Lotar 14.12.2011 19:04
pyszne :)
Bartolomeo 12.12.2011 10:28
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat