Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięsa mielonego
40 dag -
startego ostrego żółtego sera
15 dag -
jajko
2 szt -
suszonej natki pietruszki Prymat
1 łyżka -
płaska gałki muszkatołowej Prymat
1 łyżeczka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
oliwa
4 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
sól
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Frykadele z serem
obtaczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać
z ziemniakami i surówką sezonową.
Komentarze (157)
Załaduj więcej komentarzy (147)