Frużelina wiśniowa na desery, gofry,naleśniki...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie w syropie

    300 gram
  • kisiel wiśniowy

    0,5 opakowania
  • woda

    pół szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotuj około 300 ml wiśni drążonych z sokiem ze słoika. Następnie połowę kisielu wiśniowego wymieszaj w połowie szklanki z zimną wodą. Kisiel dodaj do gotujących się wiśni i mieszaj aż do gęstości. Frużelina jest gotowa gdy uzyskamy kolor z matowego w ładny szklisty. Przekładamy frużelinę do miseczki i polewamy desery.
Marta Ryżek-Kalkowska
Możemy również gorącą frużelinę nalać do wyparzonych słoiczków, zakręcić słoiki i postawić do góry dnem lub pasteryzujemy 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 12.11.2014 21:17
TO PRAWDA :) Ja często tobie takie wiśnie do ciast,aby wykorzystać i wiśnie i sok :)
Mniam 12.11.2014 17:27
Zawsze robię ze świeżych owoców, ale pomysł ciekawy, bo można zrobić poza sezonem :) A sezon na wiśnie taki krótki.
Marta Ryżek-Kalkowska 12.11.2014 13:23
Myślę,że z wielu owoców tak można zrobić więc i z kiwi.
Kluska_87 12.11.2014 11:34
na pewno przepis się przyda :)
mirosława4 12.11.2014 11:17
bardzo dobra
Kasiaaaaa 12.11.2014 11:03
z kiwi tez mozna tak zrobic??
VioletoweKucharzenie 12.11.2014 07:33
do gofrów najlepsza:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat