Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina truskawkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 600 gr
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda zimna 70 ml
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina truskawkowa

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć i odszypułkować.
Krok 1 - Frużelina truskawkowa foto
2
Przełożyć do garnka i pokroić w ćwiartki.
Krok 2 - Frużelina truskawkowa foto
3
Wsypać cukier i odstawić na parę godzin.
Krok 3 - Frużelina truskawkowa foto
4
Gdy puszczą sok, zagotować 2-3 minuty aby nie rozgotować owoców, wlać sok z cytryny.
Krok 4 - Frużelina truskawkowa foto
5
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimną wodą i wlać do truskawek. Wymieszać szybko aby nie zrobiły się grudki i gorące wlewać do słoiczków. Obracać do góry dnem.
Krok 5 - Frużelina truskawkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak