Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frużelina mirabelkowa do ciast

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mirabelki 1 kilogram
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: frużelina mirabelkowa do ciast

Mirabelki dokładnie myjemy i pozbywamy się pestek. Gotujemy je zmniejszając ogień kiedy puszczą sok. Gotujemy około 20 minut (mirabelki mają twardą skórkę), po tym czasie wsypujemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy, a następnie wlewamy rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody mąkę ziemniaczaną. Mieszamy, podgotowujemy chwilę i zdejmujemy z ognia. Można ostudzić i zużyć od razu do ciasta lub przełożyć gorącą do słoików.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.08.2014 08:55
bardzo smaczna
Pietruszka 16.08.2014 17:49
wygląda fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak