Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina malinowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1/2 kg
cukier 12-15 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 płaska łyżka
sok z cytryny 1-2 łyżki
woda 4-5 łyżek

Porada

Frużelina to wspaniały dodatek do deserów, gofrów lub naleśników. Bardzo szybko można ją przygotować .

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina malinowa

Kroki postępowania

1
Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać.
Krok 1 - Frużelina malinowa foto
2
Maliny wsypać do garnka, wymieszać z cukrem.
Krok 2 - Frużelina malinowa foto
3
Włożyć na palnik i gotować 4-5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączyć z 3 łyżkami wody, wlać do malin, zagotować.
Krok 3 - Frużelina malinowa foto
4
Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać.
Krok 4 - Frużelina malinowa foto
5
Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki.
Krok 5 - Frużelina malinowa foto
6
Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Krok 6 - Frużelina malinowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.07.2015 21:49
pycha,coś dla mnie
Wafelek2601 24.07.2015 22:35
Przepysznie wygląda
Helena63 24.07.2015 21:40
ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak