Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina malinowa

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 500 g
cukier 1 szkl.
laska wanilii nasiona 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
mączka ziemniaczana 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina malinowa

Maliny umieszczamy w garnku,wsypujemy cukier,dodajemy sok z cytryny i nasionka wanilii. Gotując na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia,gotujemy 2 minuty. Mączkę ziemniaczaną rozrabiamy w 2 łyżkach zimnej wody i wlewamy do gotujących się malin. Mieszamy energicznie i zestawiamy garnek z ognia. Żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości gorącej wody i łączymy z malinami.

Gorącą frużelinę przelewamy do słoiczków,zakręcamy .Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 05.06.2016 21:34
Ależ cudowna prezentacja!
rjustysia 02.10.2013 22:20
Świetna! Chętnie zrobię :) uwielbiam maliny
elka72 01.09.2013 15:57
Nie wiem czy by się przechowała,bo z porcji wyszły zaledwie 3 małe słoiczki i już ich nie ma.Jeżeli będę robić więcej to muszę trochę poszukać i poczytać na ten temat. Dziękuję za zwrócenie uwagi,nie pomyślałam o tym:)
iziona 01.09.2013 06:29
Wygląda bardzo fajnie, ale przez mąkę ziemniaczaną ja bym się bała zrobić w ilości do przechowywania
Magula 31.08.2013 21:27
ciekawy przepis
malaczarna23 31.08.2013 16:05
wspaniała do deserów
Czarnula87 31.08.2013 15:32
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak