Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina jagodowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 400 g
cukier 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina jagodowa

Kroki postępowania

1
Opłukane pod bieżącą wodą jagody wsypać do garnuszka razem z cukrem. Smażyć na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Starając się nie mieszać zbyt często, aby jagody się całkowicie nie rozpadły.
Krok 1 - Frużelina jagodowa foto
2
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w zimnej wodzie i wlać do jagód. Mieszać, aż wszystko zgęstnieje. Zagotować i wystudzić.
Krok 2 - Frużelina jagodowa foto
3
Przechowywać w lodówce do 7dni. Smacznego!
Krok 3 - Frużelina jagodowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.08.2014 08:52
super pomysł na jagody
mysza75 01.08.2014 17:38
ale bym zjadła pyszności twoja frużelina
IZABELA29 01.08.2014 17:33
pyszny dodatek
mirosława4 01.08.2014 15:15
i do tego naleśniki pychota !
Grazyna0211 01.08.2014 11:37
coś pysznego
krystyna330 01.08.2014 10:32
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak