Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina jagodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 3/4 kg
sok z jagód 0,5 l
żelfiks trzy do jednego 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina jagodowa

Kroki postępowania

1
Jagody dokładnie myjemy i oczyszczamy z wszystkich leśnych dodatków.
Krok 1 - Frużelina jagodowa foto
2
Przekładamy do garnka, zalewamy sokiem i dodajemy żelfiks 3;1
Krok 2 - Frużelina jagodowa foto
3
Gotujemy 3 minuty.
Krok 3 - Frużelina jagodowa foto
4
Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
Krok 4 - Frużelina jagodowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 12.08.2012 23:04
ciekawe przepis
paulisia_elk 21.07.2012 10:44
Pyza frużelina zwana jest inaczej owocami w żelu, czyli ta masa która jest oprócz owoców jest taka żelowa i jest jej więcej niż owoców, w konfiturze są to raczej same owoce, a tu chodzi właśnie o ten owocowy żel, który tworzy się z soku z owoców
parysek10 20.07.2012 21:02
idealna do naleśników
SmacznaPyza 20.07.2012 19:58
czym się różni frużelina od konfitury czy dżemu? nigdy nie robiłam i nie wiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak