Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina jagodowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 l
cukier
woda 200 ml
żelfix 1/3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina jagodowa

Jagody przebierz i odważ 200 g i przesyp je do garnka. Dolej wodę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 3 minuty.
Pozostałe jagody wsyp do miski i wymieszaj z cukrem i konfitur fix. Jagody przełóż do garnka z gorącymi jagodami,doprowadź do wrzenia i gotuj przez następną minutę. Zdejmij z ognia i mieszaj aż powstała na wierzchu piana zaniknie.
Przełóż do słoiczków i pasteryzuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 13.09.2016 06:27
Na śniadanko idealna ! :)
Ewa Wojtaszko 12.09.2016 21:25
skąd ja teraz truskawki wezmę... :) na drugi rok taką zrobię
Renata9 12.09.2016 21:15
Bardzo smaczna
Mama niejadka 12.09.2016 19:10
Pyszne jagody :)
Habibi 12.09.2016 15:29
Uwielbiam jagodową :) A ja wczoraj zrobiłam truskawkową frużelinę, ale w wersji miksowanej - będzie idealna jako sos do deserów :)
Ola1984 12.09.2016 14:29
Mniam, wygląda bardzo apetycznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak