Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina czereśniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier brązowy 1 szklanka
Kardamon mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina czereśniowa

Czereśnie obmyć, osuszyć i wydrylować. Zasypać cukrem i kardamonem i odstawić aby puściły sok. Po ok.1 godzinie zagotować i do gotujących się czereśni dodać rozpuszczoną w odrobinie wody mąkę. Zagotować. Wkładać do wyparzonych słoiczków i zamknąć szczelnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.06.2015 18:52
Do deserów pyszności :))
patryska76 13.06.2015 23:36
sezon czereśniowy w pełni!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak