Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fruit cake z otrębami pszennymi i borówkami amerykańskimi

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3/4 szklanki
otręby pszenne 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
borówki amerykańskie 80 g
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
olej słonecznikowy 1/4 szklanki
esencja waniliowa 1 łyżka
cukier 8 łyżek
MLEKO KROWIE 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Fruit cake z otrębami pszennymi i borówkami amerykańskimi

Jajko ubijamy wraz z cukrem za pomocą miksera przez ok. 5 minut.

Do ubitej piany dodajemy mąkę, otręby, sodę i dalej miksujemy.

Następnie dodajemy mleko, esencję waniliową, olej i wszystko dokładnie miksujemy.

Gotowe ciasto wlewamy do keksówki delikatnie posmarowane tłuszczem i wciskamy w nie borówki.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 175 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.01.2014 16:08
wygląda smacznie
babajaga1969 19.01.2014 16:01
smaczne ciasto widzę
Ankha 19.01.2014 15:44
Otręby i borówki,więc zapewne pyszne i zdrowe ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak