Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata ze szpinakiem i ricottą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6
szynka kilka plasterków
ser ricotta 4 łyżki
oliwa 1 łyżeczka
sól i pieprz
szpinak świeży 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata ze szpinakiem i ricottą

Nastawiamy piekarnik na 175 stopni.
W misce rozkłócamy jajka. Dodajemy szynkę,sól,pieprz,lekko mieszamy.
Na patelnię wlewamy oliwę,dorzucamy szpinak i smażymy przez kilka sekund. Dodajemy jajka.Smażymy na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie na wierz wykładamy ser(ricottę możecie dodać wcześniej do jajek,wymieszać i podsmażyć). Przekładamy do piekarnika i pieczemy przez około 10

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 04.08.2015 23:45
warto spróbować
danusia19671 04.08.2015 17:23
Pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak