Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z zieloną fasolką szparagową

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
fasolka szparagowa (mrożona) 60 gram
szczypiorek pokrojony 2 łyżki
masło do smażenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z zieloną fasolką szparagową

Na patelni z grubym dnem rozpuścić masło. Rozmrożoną fasolkę pokroić na 1 cm kawałki, włożyć na patelnię, mieszając podgrzać.

Umyte jajka rozbić do miski, dodać szczypiorek, sól i pieprz do smaku, całość roztrzepać widelcem. Wylać na patelnię z podgrzaną fasolką i smażyć 2-3 minuty pod przykryciem.

Następnie delikatnie zsunąć na talerz i odwracając na drugą stronę, zsunąć na patelnię. Smażyć kolejne 2 minuty, bez pokrywki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.10.2013 06:55
chce się śpiewać " zielono Mi "
anemon 15.08.2013 21:06
Ależ malowniczo opisałaś, a to tylko zwykłe jajka z warzywami. Dziękuję.
Granita 15.08.2013 08:22
super się prezentuje-trochę jak łąka spowita mleczami;)= ciekawa propozcycja
edi 28.02.2013 13:01
wygląda smakowicie:)
Grazyna0211 12.09.2012 10:48
muszę kiedyś zrobić z dodatkiem fasolki
misia53 15.12.2011 00:04
jakie to apetyczne...
ben-ka 14.12.2011 10:13
śliczna bardzo wiosenna:)
Wacław 09.12.2011 08:38
pycha,coś co lubię !
IZABELA29 10.11.2011 10:24
chciałabym kiedyś zrobić i spróbować ..
Elżbieta17 09.08.2011 21:33
Ładnie się nazywa:)
caroline1983 22.07.2011 18:26
Nigdy nie robiłam tego dania, ale brzmi kuszaco
Magdalena1110 16.07.2011 11:56
smaczna
Iwona51
Iwona51 16.07.2011 08:55
ale narobiłaś mi smaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak