Frittata z zieloną fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • fasolka szparagowa (mrożona)

    60 gram
  • szczypiorek pokrojony

    2 łyżki
  • masło do smażenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni z grubym dnem rozpuścić masło. Rozmrożoną fasolkę pokroić na 1 cm kawałki, włożyć na patelnię, mieszając podgrzać.

Umyte jajka rozbić do miski, dodać szczypiorek, sól i pieprz do smaku, całość roztrzepać widelcem. Wylać na patelnię z podgrzaną fasolką i smażyć 2-3 minuty pod przykryciem.

Następnie delikatnie zsunąć na talerz i odwracając na drugą stronę, zsunąć na patelnię. Smażyć kolejne 2 minuty, bez pokrywki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 11.10.2013 06:55
chce się śpiewać " zielono Mi "
anemon 15.08.2013 21:06
Ależ malowniczo opisałaś, a to tylko zwykłe jajka z warzywami. Dziękuję.
Granita 15.08.2013 08:22
super się prezentuje-trochę jak łąka spowita mleczami;)= ciekawa propozcycja
edi 28.02.2013 13:01
wygląda smakowicie:)
Grazyna0211 12.09.2012 10:48
muszę kiedyś zrobić z dodatkiem fasolki
misia53 15.12.2011 00:04
jakie to apetyczne...
ben-ka 14.12.2011 10:13
śliczna bardzo wiosenna:)
Wacław 09.12.2011 08:38
pycha,coś co lubię !
IZABELA29 10.11.2011 10:24
chciałabym kiedyś zrobić i spróbować ..
Elżbieta17 09.08.2011 21:33
Ładnie się nazywa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat