Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z szynką i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
szynka 3 plasteri
pieczarki kilka szt
cebula 1/2 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z szynką i pieczarkami

Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć, dodać pokrojoną w piórka cebulę, a kiedy się zeszkli, zdjąć wszystko z patelni. Na podsmażoną szynkę wyłożyć pieczarki z cebulą i zalać roztrzepanymi jajkami. Podsmażyć z obu stron. Podawać np z ketchupem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.11.2015 09:59
ja najczęściej robię ze szpinakiem,ale i taka dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak