Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z piersią kurczaka, papryką czerwoną i szczypiorkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona pół sztuki
Szczypiorek cienki 1 pęczek
jajko 6 sztuk
ser żółty kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z piersią kurczaka, papryką czerwoną i szczypiorkiem

Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę oraz paprykę i podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju. W misce zmieszałam jajka ze startym żółtym serem i wlałam na patelnię. Chwilę smażyłam na ogniu, po czym przełożyłam patelnie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piekłam około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 08.10.2012 06:58
bardzo apetycznie wygląda
jasiek 08.10.2012 00:41
idealne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak