Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 mała
fasolka szparagowa 15 szt
jajko 4 szt
parmezan starty 1 łyżka
olej 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z cukinią

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć i pokroić w dużą kostkę wraz ze skórką
Krok 1 - Frittata z cukinią foto
2
Fasolkę opłukać, odciąć końcówki i pokroić na drobniejsze kawałki
Krok 2 - Frittata z cukinią foto
3
Fasolkę i cukinię poddusić na łyżce oleju lub masła przez około 7 minut.
Krok 3 - Frittata z cukinią foto
4
Roztrzepać jajka widelcem z dodatkiem parmezanu, soli i pieprzu
Krok 4 - Frittata z cukinią foto
5
Zalać podduszone warzywa masą jajeczną.
Krok 5 - Frittata z cukinią foto
6
Smażyć na średnim ogniu, a potem jeszcze zmniejszyć. W trakcie smażenia lekko podważyć brzegi, żeby masa spływała na dno. Gdy masa jest już prawie ścięta delikatnie przekręcić frittatę na drugą stronę żeby cała masa był ścięta.
Krok 6 - Frittata z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 21.08.2015 15:07
zapowiada sie smacznie,trzeba spróbować !
Franciszek 18.08.2015 17:22
Dobry pomysł
Ewa Wojtaszko 18.08.2015 15:58
idealna propozycja śniadaniowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak