Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frittata z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
jajko 6 szt.
oliwa 4 łyżki
parmezan starty 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
chili Prymat
sól
cukinia po 1 szt.
cukinia żółta po 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: frittata z cukinią

cukinie umyć i pokroić na plasterki,cebulę i czosnek obrać drobno posiekać i zeszklić na oliwie,wrzucić pokrojone cukinie doprawić do smaku tymiankiem,chili,solą i świeżo zmielonym pieprzem wymieszać i dusić ok.5min.Jajka wbić do miski rozkłócić dodać starty parmezan wymieszać i wylać na duszące się warzywa tak aby rozlały się równo po całej patelni,smażyć co jakiś czas podważając brzegi,aż cała masa jajeczna się zetnie od spodu,gdy spód się zrumieni a wierzch jeszcze będzie galaretowaty to przykryć patelnię pokrywką i zmniejszyć płomień tak aby ściął się wierzch,można wstawić także do piekarnika i zapiec,po lekkim przestudzeniu kroić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.03.2013 18:21
zapowiada sie pysznie !
jozefinach 21.02.2013 17:09
Uwielbiam dania z jajkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak