Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z chorizo i warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chorizo 6-7 dużych plastrów
pieczarki 6 sztuk
groszek konserwowy 1 łyżka
fasola czerwona z puszki 1 łyżka
jaja 5 sztuk
olej
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
cebula czerwona 1/2 sztuki
ser gouda 60 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z chorizo i warzywami

Na dobrze rozgrzany olej wrzucam pokrojoną w piórka cebulę, dodaję pieczarki i podsmażam przez chwilę. Następnie dorzucam brokuła, fasolę i groszek. Doprawiam paprykami, solą i pieprzem i smażę 5-8 minut na niewielkim ogniu.

Jaja roztrzepuję z solą, mieszam ze startym serem i wylewam na patelnię. Na wierzchu układam plasterki chorizo. Przykrywam pokrywką i zostawiam na małym ogniu aż jajka na wierzchu trochę stężeją.

Delikatnie zsuwam na talerz, przykrywam patelnią i odwracam całość tak żeby podsmażyć chwilę z drugiej strony. Wykładając na talerze ponownie odwracam tak aby chorizo było na wierzchu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 03.03.2014 09:25
pyszna salatka
yahoo.es 02.03.2014 10:44
z pewnoscia musi byc dobre
mamusia1 25.02.2014 09:20
bardzo takie lubię
Iwona32 16.02.2014 16:33
super ci to wyszło
AnielskaSlodycz 15.02.2014 17:51
bardzo dobre
Czarnula87 12.02.2014 15:36
już czuję zapach :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak