Frittata z chorizo i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chorizo

    6-7 dużych plastrów
  • pieczarki

    6 sztuk
  • groszek konserwowy

    1 łyżka
  • fasola czerwona z puszki

    1 łyżka
  • jaja

    5 sztuk
  • olej

  • sól, pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • ser gouda

    60 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dobrze rozgrzany olej wrzucam pokrojoną w piórka cebulę, dodaję pieczarki i podsmażam przez chwilę. Następnie dorzucam brokuła, fasolę i groszek. Doprawiam paprykami, solą i pieprzem i smażę 5-8 minut na niewielkim ogniu.

Jaja roztrzepuję z solą, mieszam ze startym serem i wylewam na patelnię. Na wierzchu układam plasterki chorizo. Przykrywam pokrywką i zostawiam na małym ogniu aż jajka na wierzchu trochę stężeją.

Delikatnie zsuwam na talerz, przykrywam patelnią i odwracam całość tak żeby podsmażyć chwilę z drugiej strony. Wykładając na talerze ponownie odwracam tak aby chorizo było na wierzchu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 03.03.2014 09:25
pyszna salatka
yahoo.es 02.03.2014 10:44
z pewnoscia musi byc dobre
mamusia1 25.02.2014 09:20
bardzo takie lubię
Iwona32 16.02.2014 16:33
super ci to wyszło
AnielskaSlodycz 15.02.2014 17:51
bardzo dobre
Czarnula87 12.02.2014 15:36
już czuję zapach :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat