Frittata warzywna z cukinią i ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuka
  • cukinia

    10 plaster
  • pieczarki

    4 sztuka
  • ziemniaki ugotowane

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/4 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczka
  • pieprz

    1/4 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/4 łyżeczka
  • woda

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka z przyprawami i wodą roztrzepujemy w misce. Ziemniaka kroimy w plasterki. Podsmażamy na oliwie do zrumienienia. Dorzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy na złoto. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Paprykę pokrojoną w kostkę i plasterki cukinii wrzucamy pod koniec smażenia. Do podsmażonych warzyw, równomiernie rozłożonych na patelni wlewamy roztrzepane jajka i smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż do ścięcia się jajek. Odwracamy na drugą stronę (pomagając sobie łopatkami lub talerzem) i rumienimy. Wykładamy na wygrzany talerz i posypujemy obficie szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 19.01.2016 08:56
lubie takie warzywa
alaaa 22.07.2013 19:57
pyszne dodatki ,coś dla mnie
EmciaPichci 11.06.2013 14:41
bardzo lubię frittaty ;)
halina17 20.09.2012 11:37
Smaczne danie z warzywami.
-Natka- 20.09.2012 11:09
Śniadanko na bogato! Tak lubię! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat