Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRITTATA W TRZECH ODSLONACH

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki podstawowe

masło
jajko 3 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

odsłona pierwsza

ser pleśniowy niebieski
szczypiorek
ser żółty

odsłona druga

papryka czerwona
parówki
cebula dymka ze szczypiorkiem
ser żółty

odsłona trzecia

filet z indyka pieczony lub wędzony
por (biała część)
papryka czerwona
ser żółty

Porada

Można podawać z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.

Przepis i sposób przygotowania na: FRITTATA W TRZECH ODSLONACH

Paprykę, cebule, por, parówki oraz indyka podsmażyć na patelni - wszystko oddzielnie.
Foremki wysmarować masłem, następnie przełożyć do nich podsmażone składniki, posypać serem i zalać roztrzepanym jajkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Piec w temperaturze 180° C przez ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.02.2016 16:47
lubię frittatę
Damiano
Damiano 27.02.2016 09:05
bardzo dobre
Agnieszka-87-25 27.02.2016 07:41
mniam wspaniałe
Maridka19 27.02.2016 06:22
Same pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak