Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata śniadaniowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parowki drobiowe 3
cebula 1 mała
ziemniaki ugotowane 2
jajko 1
woda 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
mąka 1 niepełna szklanka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata śniadaniowa

Kroki postępowania

1
Parówki kroimy w plasterki, cebulę w piórka i podsmażamy na łyżce oleju rzepakowego. Na koniec dorzucamy pokrojone w nieduże kawałki ziemniaki (możemy użyć ziemniaków, które zostały nam z obiadu).
Krok 1 - Frittata śniadaniowa foto
2
W misce mieszamy jajko z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą i mąką, aż uzyskamy gładkie ciasto. Podsmażone składniki zalewamy ciastem.
Krok 2 - Frittata śniadaniowa foto
3
Smażymy z jednej strony do zarumienienia, a następnie przewracamy na drugą stronę. Frittatę kroimy na 4 części i podajemy z sosem pomidorowym typu napoli lun ketchupem.
Krok 3 - Frittata śniadaniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 25.01.2014 23:02
ładnie się prezentuje
Katarzyna/kate1980 24.01.2014 21:46
deser to raczej nie jest :) ale przepis jest ciekawy
idealme 23.01.2014 13:06
pyszne deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak