Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata porowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
biała część pora 1
biały ser 100 gram
ser żółty 1 plaster
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata porowa

Nastawić piekarnik na 180 stopni. Jajka rozbełtać widelcem, dodać do tego pokruszony biały ser. Por drobno pokroić, dodać do masy jajecznej. Całość przyprawić solą, pieprzem, bazylią i słodką papryką. Przełożyć masę do żaroodpornego naczynia lub miseczki. Plaster sera pokroić w kosteczkę lub paseczki i posypać przygotowaną do pieczenia frittatę. Zapiekać ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 29.12.2012 16:49
szybko, smacznie i efektownie ;)
Kulinarna Ja 29.12.2012 16:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak