Frittata pikantna z chorizo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • krojone pomidory

    1/4 puszka
  • papryczka chili

    0,5 szt
  • mleko

    2 łyżka
  • ser żółty

    4 łyżka
  • szczypiorek

    3 łyżki
  • chorizo

    10 plasterek
  • papryka czerwona

    1 plaster
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Chorizo podsmażamy na patelni która nie ma żadnych plastikowych elementów abyśmy mogli włożyć ją do piekarnika.

Odlewamy tłuszcz i wlewamy pomidory z puszki.

Podsmażamy do momentu aż wyparuje z nich woda.

Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy drobno pokrojoną paprykę i papryczkę chili.

Zalewamy mieszanką kiełbasę z pomidorami i chwilę mieszamy do połączenia składników.

Górę posypujemy startym serem.

Na małym ogniu czekamy aż dół frittaty się zetnie po czym wkładamy patelnię do rozgrzanego piekarnika na około 8-10 minut do momentu aż zetnie się środek i góra.

Podajemy posypane szczypiorkiem.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 24.04.2012 16:53
ale urocza
czekoladka_m 24.04.2012 13:57
Zgadzam się zdjęcia są super:) Chyba się zapiszę u Ciebie na jakieś szkolenie;):)
Mienta 24.04.2012 13:15
dziękuje Ci bardzo jeszcze raz :)
iziona 24.04.2012 13:09
Coś wspaniałego, chyba już raz to stwierdziłam, ale się powtórzę, a co ! :), masz piękne zdjęcia przy przepisach.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat