Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata paprykowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuki
pomidorki cherry 4 sztuk
cebula biała
serek topiony 50 gram
mleko 30 gram
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 4 sztuki
sól do smaku
pieprz
oliwa
pierś z kurczaka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata paprykowa

Kroki postępowania

1
Kroimy cebulę na kostkę.
Krok 1 - Frittata paprykowa foto
2
Następnie kroimy czerwoną paprykę.
Krok 2 - Frittata paprykowa foto
3
Oraz zielona paprykę.
Krok 3 - Frittata paprykowa foto
4
Wszystko razem smażymy na patelni z niewielką ilością oliwy z oliwek.
Krok 4 - Frittata paprykowa foto
5
W międzyczasie roztrzepujemy jaja.
Krok 5 - Frittata paprykowa foto
6
Do jaj dodajemy mleko serek topiony i mąkę. Wszystko energicznie mieszamy.
Krok 6 - Frittata paprykowa foto
7
Tak powstałą masę wylewamy na warzywa smażące się na patelni.
Krok 7 - Frittata paprykowa foto
8
Smażymy, aż się jajka zetną od spodu.Następnie należy przewrócić placek na patelni do góry dnem.
Krok 8 - Frittata paprykowa foto
9
Tak usmażoną frittatę podajemy z rukolą lub innym dodatkiem.
Smacznego :)
Krok 9 - Frittata paprykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.02.2013 17:36
bardzo lubię !
Marcela 01.02.2013 16:53
super, smacznie wygląda!
Zdzisław 01.02.2013 14:45
dobre jedzenie
Lemon 01.02.2013 13:44
uwielbiam
misia53 01.02.2013 13:39
smaczne połączenie..
agnieszka214 01.02.2013 13:29
ale fajne lubie takie
paulina2157 01.02.2013 13:14
pyszniutko wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak