Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata mediterranea

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4
roszponka 2 garście
ser owczy 3 łyżki
ser feta do smaku
pestki dyni 3 łyżki
olej kokosowy do smażenia
tatar z łososia 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata mediterranea

Jaja zmiksowałam z odrobinką soli, rozgrzałam olej kokosowy na patelni. Wylałam masę jajeczną, wsypałam pokrojone pomidorki koktajlowe.
Dołożyłam na szybko roszponkę i tatar z łososia.
I szybko na gaz, pod przykryciem smazyłam na małym ogniu, aby wierzch się również ściął. Nie odwracam tego typu frittaty góra-dół.
Na koniec dołożyłam fety i czarnego sezamu.
Na drugiej gorącej i suchej patelni uprażyłam pestki dyni, około 3 łyżek na frittatę.
Uwaga ! Strzelają!
Wtedy są gotowe !
Posypuję frittatę, dzielę na trójkąty i smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 26.01.2016 20:41
wygląda smakowicie
A_Ka 26.01.2016 20:15
apetyczne danie, już czuje zapach
cukiereczek 26.01.2016 18:32
wyjątkowe danie
ttrytka 26.01.2016 18:16
lubię takie warzywka
anka1988 26.01.2016 18:14
zdrowe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak