Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRITOS MEKSIkANOS

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 300 gr
filet z kurczaka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: FRITOS MEKSIkANOS

1. Jeśli ktoś używa suchej fasoli, to potrawę najlepiej przygotowywać przez dwa dni.
Pierwszego dnia:
Fasolę zalać wrzącą wodą wrzucić dwie kostki rosołowe i zagotować, odstawić.
2. Mięso pokroić w paseczki, polać trzema łyżkami oleju i obsypać marynatą do mięsa, dobrze wymieszać i pod przykryciem przechować do dnia następnego w lodówce.
Drugiego dnia:
3. Fasolę zagotowujemy i gotujemy do miękkości.
4. Gdy już jest miękka, obsmażamy lekko przyrumieniając mięso na patelni, przekładamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody na patelnię, zagotowujemy, by ani odrobinka cennej marynaty nie pozostała na patelni, i wlewamy do garnka.
5. Dodajemy odsączoną fasolę, pokrojone pomidory, pokrojoną w paseczki paprykę i gotujemy pod przykryciem jakieś 30 minut. Wszystko się razem połączy, sos zgęstnieje i potrawa będzie prawie gotowa.
6. Aby dodać odrobinę pikanterii, możemy dosypać papryki w proszku słodkiej i pikantnej oraz chili. Teraz wystarczy upiec frytki w piekarniku i razem z wyśmienitym sosem z pysznego kociołka podawać zgłodniałym domownikom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 04.06.2011 09:32
ciekawy przepis
Olaa 25.05.2011 12:58
fajne
Jaheira11 07.04.2011 23:13
fritos jak marzenie
Tika4444 14.03.2011 15:13
ciekawy przepis
berys18 06.12.2010 08:20
fajne
mala2021 25.11.2010 19:53
hmmm, musi być pyszne
iknkirke 15.11.2010 09:03
mniam
hastalavista 29.09.2010 01:24
karramba! musi być pyszne :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak