Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta z kurkami i szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżki
kurki 15 dekagram
cebula 1 sztuka
szpinak 20 dekagram
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
pietruszka 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta z kurkami i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Kurki czyścimy i płuczemy. Cebulę, kroimy w kostkę i dusimy razem z kurkami na oliwie około 5 min. Szpinak myjemy, suszymy i dodajemy na koniec do podsmażonych kurek; dusimy wszystko 2 min.
Krok 1 - Fritatta z kurkami i szpinakiem foto
2
W misce ubijamy jajka, do których dodajemy na koniec jogurt, sól, pieprz ( musi być dobrze doprawione) i wlewamy na patelnię do usmażonych warzyw. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 7-10 min na małym ogniu.
Krok 2 - Fritatta z kurkami i szpinakiem foto
3
Na koniec posypujemy potrawę świeżą pietruszką.Można do tego podać sałatkę z pomidorów i cebulki 
Krok 3 - Fritatta z kurkami i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 22.04.2016 23:28
cudowne smaki!
agnieszkalider 14.12.2012 13:23
Coś wspaniałego!
kochanyptysiu 10.12.2012 21:39
Uwielbiam takie jedzonko.
medi 05.11.2012 12:37
Wygląda przepysznie:)
CurlyHairGirl 01.10.2012 15:57
Musi być pyszne ;)
miroslawa 01.10.2012 14:13
Pyszne! Muszę to zrobić też
Poison1988 01.10.2012 11:40
Wygląda pysznie :) Smakuje pewnie tak samo - super przepis :)
Aleksandra15 01.10.2012 10:59
Wygląda bardzo smakowicie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak