Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta z kiełbasą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 1 sztuka
jaja 6 sztuk
cebula 2 sztuki
ser żółty 10 dag
papryka 1/2 sztuki
sól, pieprz
olej rzepakowy
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta z kiełbasą

Cebulę pokrój w piórka i smaż na patelni, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. W misce rozkłóć jajka, dodaj oregano, sól, pieprz, ser żółty starty na tarce, paprykę pokrojoną w kostkę i kiełbasę z cebulą. Wymieszaj, wlej do naczynia żaroodpornego i piecz w 190 stopniach przez 25-30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika upewnij się wykałaczką czy jajko w każdym miejscu ścięło się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 05.11.2013 17:37
ciekawe to danie
Marta11 05.11.2013 17:15
bardzo smaczne
Dorota37 05.11.2013 16:58
bardzo lubię frittatę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak