Fritatta z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1 sztuka
  • jaja

    6 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • ser żółty

    10 dag
  • papryka

    1/2 sztuki
  • sól, pieprz

  • olej rzepakowy

  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokrój w piórka i smaż na patelni, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. W misce rozkłóć jajka, dodaj oregano, sól, pieprz, ser żółty starty na tarce, paprykę pokrojoną w kostkę i kiełbasę z cebulą. Wymieszaj, wlej do naczynia żaroodpornego i piecz w 190 stopniach przez 25-30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika upewnij się wykałaczką czy jajko w każdym miejscu ścięło się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 05.11.2013 17:37
ciekawe to danie
Marta11 05.11.2013 17:15
bardzo smaczne
Dorota37 05.11.2013 16:58
bardzo lubię frittatę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat