Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritata ze szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 garść małych listków
jajko 2
ser żółty starty 1 łyżka
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fritata ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szpinak i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podsmażamy do czasu, aż liście zwiotczeją.
Krok 1 - Fritata ze szpinakiem foto
2
Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem łyżki startego żółtego sera na gładką masę.
Krok 2 - Fritata ze szpinakiem foto
3
Następnie przelewamy jajka na patelnię, zakrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu.
Krok 3 - Fritata ze szpinakiem foto
4
Gdy jajka już prawie się zetną, przewracamy na chwilę fitatę na drugą stronę. Podajemy na ciepło.
Krok 4 - Fritata ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.09.2014 15:59
bardzo lubię dania ze szpinakiem,świetne
adelajda 27.07.2014 10:20
lubię frittatę ......
Adam/ZUB3R 26.07.2014 18:52
wygląda smacznie
Pyszota 26.07.2014 18:11
pysznie wygląda
Jadwiga/Jaga85 26.07.2014 17:29
Dla mnie SUPER!
caralajna 26.07.2014 13:08
wygląda bardzo apetycznie, kocham szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak