Fritata ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    1 garść małych listków
  • jajko

    2
  • ser żółty starty

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fritata ze szpinakiem foto
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szpinak i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podsmażamy do czasu, aż liście zwiotczeją.
Krok 2 - Fritata ze szpinakiem foto
Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem łyżki startego żółtego sera na gładką masę.
Krok 3 - Fritata ze szpinakiem foto
Następnie przelewamy jajka na patelnię, zakrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu.
Krok 4 - Fritata ze szpinakiem foto
Gdy jajka już prawie się zetną, przewracamy na chwilę fitatę na drugą stronę. Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 17.09.2014 15:59
bardzo lubię dania ze szpinakiem,świetne
adelajda 27.07.2014 10:20
lubię frittatę ......
Adam/ZUB3R 26.07.2014 18:52
wygląda smacznie
Pyszota 26.07.2014 18:11
pysznie wygląda
Jadwiga/Jaga85 26.07.2014 17:29
Dla mnie SUPER!
caralajna 26.07.2014 13:08
wygląda bardzo apetycznie, kocham szpinak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat