Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka

    1/2 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • masło

    1 czubata łyżka
  • ser żółty

    100 gram
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem foto
W rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę oraz paprykę pokrojone w drobną kostkę i smażyć do momentu, aż warzywa będą szkliste.
Przełożyć powstałą masę do silikonowych foremek na muffinki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 3 - Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem foto
Jarmuż wypłukać, osuszyć, usunąć zdrewniałe łodygi i porwać na kawałki. Dodać do rondelka z cebulą i papryką. Dusić kilka minut.
Krok 4 - Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem foto
Dodać warzywa do jajek, wymieszać.
Krok 5 - Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem foto
Na patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki pokrojone w drobną kostkę i podsmażyć, aż puszczą sok. Następnie dodać pieczarki do jajek z warzywami. Dodać również ser żółty pokrojony w kostkę oraz przyprawy. Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat