Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cebula 1 szt
papryka 1/2 szt
oliwa 2 łyżki
masło 1 czubata łyżka
ser żółty 100 gram
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem

Kroki postępowania

1
W rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę oraz paprykę pokrojone w drobną kostkę i smażyć do momentu, aż warzywa będą szkliste.
Krok 1 - Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem foto
2
Przełożyć powstałą masę do silikonowych foremek na muffinki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
3
Jarmuż wypłukać, osuszyć, usunąć zdrewniałe łodygi i porwać na kawałki. Dodać do rondelka z cebulą i papryką. Dusić kilka minut.
Krok 3 - Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem foto
4
Dodać warzywa do jajek, wymieszać.
Krok 4 - Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem foto
5
Na patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki pokrojone w drobną kostkę i podsmażyć, aż puszczą sok. Następnie dodać pieczarki do jajek z warzywami. Dodać również ser żółty pokrojony w kostkę oraz przyprawy. Wymieszać.
Krok 5 - Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak