Fritata z botwinką i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • botwinka

    pół pęczka
  • ogórek

    1 szt
  • pieprz

  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce roztrzepać jajka z przyprawami.
Ogórka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie kawałki.
Botwinkę umyć i rozdrobnić.
Warzywa dodać do jajek, wymieszać i wylać na patelnię. Przykryć przykrywka i piec ok 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat